Arrodoniment de nòmina


És una modalitat de col·laboració entre una empresa privada, els seus empleats i una entitat no lucrativa.

És una modalitat de col·laboració entre una empresa privada, els seus empleats i una entitat no lucrativa. S'anomena “arrodoniment de nòmina” perquè una de les opcions més habituals és oferir als empleats la possibilitat de donar els cèntims de les seves retribucions fins que aquestes quedin en nombres enters.

Per part seva, l'empresa pot optar únicament per gestionar la recaptació de les nòmines dels seus empleats o per doblar la quantitat recaptada quan arribi el moment de fer la donació. Això és el que es coneix com a “matching gift”. Aquesta opció de doblar l‟aportació dels empleats representa un element motivador i generador d‟orgull de pertinença dins de l‟organització.

La suma de totes les donacions recaptades es destinen a un projecte d‟una ONG/Fundació que els empleats han seleccionat prèviament a través d‟una votació; una altra modalitat és que siguin diversos projectes solidaris els que se'n beneficiïn. Un programa d'arrodoniment de nòmina ofereix una oportunitat magnífica de generar i compartir valors positius tant dins com fora de l'empresa. A més, es tracta d'un canal perquè les persones que formen part de l'empresa puguin construir una experiència solidària junts i expressar la seva humanitat.

Des de Fundació ONCE podem ajudar la teva empresa al disseny i la implementació d'aquesta iniciativa. Si necessites més informació pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de:


Gràcies a tu: Nòmina Solidària del Grup Social ONCE


La totalitat de les donacions rebudes el 2022, més les aportacions de Fundació ONCE i Ilunion:

  • + 450.000 euros donats
  • + 1800 empleats/des han participat
  • + 245 projectes presentats
  • 18 projectes finalistes

La totalitat de les donacions rebudes el 2022, més les aportacions de Fundació ONCE i Ilunion, es lliuraran als 3 projectes socials que han estat elegits entre totes i tots els treballadors que són:

  • fundAME
  • Benèfica Patronat Santo Domingo
  • Associació Infantil Oncològica de Madrid