Carregant...

Colabora con la Fundación ONCE

...

Arrodoniment de nòmina

Es tracta d’una modalitat de col·laboració entre una empresa privada, els seus empleats i una entitat no lucrativa.

S’anomena “arrodoniment de nòmina” perquè una de les opcions més habituals és que els empleats que així ho vulguin donin els cèntims de les seves retribucions fins que aquestes quedin en nombres enters. Per exemple, si un empleat és remunerat amb 1.453,65 € podria, voluntàriament, donar els 65 cèntims d’euro. A més, també hi ha empreses que ofereixen als seus empleats la possibilitat de donar altres quantitats que no corresponguin exactament amb els cèntims de les nòmines. En aquest mateix exemple, l’empleat podria donar 3,65 € per a arrodonir la seva nòmina a la desena.

Per la seva banda, l’empresa pot optar únicament per gestionar la recaptació de les nòmines dels seus empleats o per duplicar la quantitat recollida quan arribi el moment d’efectuar la donació. El que es coneix com “matching gift”. Aquesta opció de duplicar l’aportació dels empleats representa un element motivador i generador d’orgull de pertinença dins de l’organització.

La suma de totes les donacions recollides es destinen a un projecte d’una ONG/Fundació que els empleats han seleccionat prèviament per mitjà d’una votació; una altra modalitat és que siguin diversos projectes solidaris els qui se’n beneficiïn.

Un programa d’arrodoniment de nòmina ofereix una oportunitat magnífica de generar i compartir valors positius tant dins com fora de l’empresa. Es tracta, a més, d’un canal perquè les persones que conformen l’empresa puguin construir una experiència solidària junts i expressar la seva humanitat.

Des de la Fundació ONCE podem ajudar la teva empresa a dissenyar i implementar aquesta iniciativa. Si en necessites més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres per mitjà de: