Historias gracias a tu donación


Pedro, la formació el seu millor aliat

Pedro Arroyo, que va néixer amb discapacitat intel·lectual, va haver de ser intervingut als 8 anys per col·locar-li una vàlvula al cervell que regulés una excessiva acumulació de líquid.

Va portar una vida normal fins als 21 anys quan la vàlvula va fallar. Després de dos mesos en coma, va perdre la mobilitat en braços i cames, i les seves capacitats cognitives es van veure afectades.

Tot i les poques esperances ofertes pels metges, Pere, gràcies a la seva obstinació, va aconseguir recuperar la mobilitat i amb ella l'oportunitat de integrar-se al món laboral. A través de la Fundació ONCE va aconseguir una primera feina i actualment treballa en Serveis Industrials Zona Centre, S.L. en la cadena de manipulats i retractilats, empresa pertanyent a ILUNION. En aquests anys, Pedro ha accedit a diversos cursos d'informàtica i de control de qualitat, que han fet possible la seva inclusió laboral i social.

Avui, amb 48 anys, viu de forma independent en un habitatge adquirit amb el seu treball. A les tardes ajuda a la seva mare en les tasques domèstiques i els caps de setmana va a l'Calderón a animar al que segons ell és "el millor equip del món".


Altres històries